Wandeling Van Eesteren Buitenmuseum (iedere donderdag-zondag (Dutch)

From October 01, 2022 13:00 until October 31, 2022 14:30
Posted by Van Eesteren Museum
Categories: Excursion
Hits: 93

Tijdens deze wandeling loop je onder begeleiding van een gids door de Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. In dit levende openluchtmuseum ontdek je hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm hebben gekregen.

Slotermeer is vanaf 1951 gebouwd en werd ontworpen door de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Het is de eerste Amsterdamse Tuinstad buiten de Ringspoorbaan. Dit gemeentelijk beschermd stadsgezicht rondom de Burgemeester de Vlugtlaan vormt een architectonisch en stedenbouwkundig hoogtepunt uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog.

De wandeling in het buitenmuseum start elke donderdag t/m zondag om 13.00 uur bij het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Aansluitend is er ook de mogelijkheid om een rondleiding door het binnenmuseum te reserveren. Dit is een aparte rondleiding. Zie voor meer informatie deze website

Informatie wandeling buitenmuseum
Start: 13.00 uur, elke donderdag t/m zondag
Startpunt: Van Eesteren Paviljoen (hier keert u ook weer terug), Noordzijde 31, Amsterdam
Duur: 1,5 uur
Maximum aantal deelnemers per wandeling: 12
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)

Het ticket voor de wandeling in het buitenmuseum is inclusief entree tot het Van Eesteren Paviljoen (het binnenmuseum).
Meer informatie over het paviljoen vindt u hier.

Tickets vooraf online reserveren
Reserveer uw tickets voor deze wandeling vooraf online via onze website. Dit geldt voor iedereen, ook voor kinderen t/m 12 jaar en houders van kortingspassen en -kaarten (waaronder Stadspas Amsterdam en Museumkaart). De link naar de tickets vindt u onderaan deze pagina.

Kortingstarief: kortingspas meenemen
Het kortingstarief geldt voor houders van een geldige CJP, studentenkaart (mbo, hbo, universiteit), Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen. Zij moeten de kaart of (kortings)pas meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen. Als de kortingspas of kaart niet kan worden getoond bij de ticketcontrole, moet de korting alsnog worden bijbetaald.

Coronamaatregelen
Voor al onze bezoekers gelden onze coronamaatregelen. Lees ze voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek. Met het reserveren van een ticket gaat u akkoord met deze regels.

Toegankelijkheid
Het buitenmuseum bevindt zich in de openbare ruimte, onder meer in Slotermeer in Nieuw-West, en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd.
Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Let op
De wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereidt op de weersomstandigheden van die dag.