Wandeling Van Eesteren Buitenmuseum (iedere donderdag-zondag (Dutch)

From July 04, 2024 13:00 until July 28, 2024 14:30
Posted by Van Eesteren Museum
Hits: 105

Tijdens deze wandeling loop je onder begeleiding van een gids door de Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. In dit levende openluchtmuseum ontdek je hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm hebben gekregen.

Slotermeer is vanaf 1951 gebouwd en werd ontworpen door de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Het is de eerste Amsterdamse Tuinstad buiten de Ringspoorbaan. Dit gemeentelijk beschermd stadsgezicht rondom de Burgemeester de Vlugtlaan vormt een architectonisch en stedenbouwkundig hoogtepunt uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog.

De wandeling in het buitenmuseum start elke donderdag t/m zondag om 13.00 uur bij het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Aansluitend is er ook de mogelijkheid om een rondleiding door het binnenmuseum te reserveren. Dit is een aparte rondleiding. Zie voor meer informatie de website van het Van Eesteren Museum

Informatie wandeling buitenmuseum
Start: 13.00 uur, elke donderdag t/m zondag
Startpunt: Van Eesteren Paviljoen (hier keert u ook weer terug), Noordzijde 31, Amsterdam
Duur: 1,5 uur
Maximum aantal deelnemers per wandeling: 12
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)

Tickets vooraf online reserveren
Reserveer uw tickets voor deze wandeling vooraf online via de website van het Van Eesteren Museum. Dit geldt voor iedereen, ook voor kinderen t/m 12 jaar en houders van kortingspassen en -kaarten (waaronder Stadspas Amsterdam en Museumkaart).